FOTO! Alertă de înșelătorie pe rețele de socializare în numele celor mai mari bănci din România

Specialiștii în securitate cibernetică avertizează că pe rețelele de social media se desfășoară o campanie de phishing prin postări sponsorizate, care se folosesc de elementele grafice ale Băncii Transilvania și BCR. Escrocii vizează obținerea datelor personale sau de pe card.

Directoratul publica o avertizare pe social media despre o tentativă de fraudă propagată prin postări sponsorizate pe Facebook, care abuzau de imaginea Banca Transilvania. În ultimele zile, DNSC a identificat „capcane” similare care se folosesc de branding-ul BCR.

Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către un articol care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing. Atacatorii vor astfel să convingă potențiale victime să-și furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt.

Raportați astfel de postări pentru SCAM (fraudă) către rețeaua socială unde le întâlniți. În imagini regăsiți mai multe astfel de exemple.
– Citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online
– Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire
– Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană
– Verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și secțiunea „Atenție la Entități Neautorizate!” informații referitoare la posibile fonduri care au ca scop înșelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.
– În cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online.
– Dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le ca FRAUDĂ către rețeaua socială și către DNSC ([email protected] sau 1911), potrivit Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *