Poşta Română anunţă măsuri de reorganizare şi disponibilizări de personal

OJP Botoşani va fi reorganizat odată cu Centrul Regional de Poştă Iaşi
OJP Botoşani va fi reorganizat odată cu Centrul Regional de Poştă Iaşi

După ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat măsuri de reorganizare prin disponibilizări de personal,  iată că şi  Compania Naţională  Poşta Române apelează la o nouă reorganizare. Ministrul Valerian Vreme a prezentat, la finele săptămânii trecute, proiectul de restructurare al Poştei Române. Prezentul plan este rezultatul unor analize realizate în interiorul Poştei, în ultimele şase luni.

Într-o prima etapă, restructurarea Companiei Naţionale Poşta Română presupune închiderea a 7 sucursale şi desfiinţarea a 146 posturi de conducere. Aceasta ar trebui să genereze o economie de 110.000 lei pe lună.

În cea de-a doua etapă se vor desfiinţa 402 subunităţi poştale 47 OPRM-uri, 5 colective de poşta rurală mecanizate urmând ca în urma acestor măsuri să se efectueze economii de 5 mil lei pe lună şi cu influenţe indirecte în cheltuielile companiei de 1,5 milioane lei pe lună.

Din simulările efectuate rezultă necesitatea unei reduceri a personalului cu aproximativ 2000 de persoane. Strategia de reorganizare a Poştei Române are în vedere desfiinţarea sucursalelor IT&C, Poşta Rapidă, Reţea Poştală,  Imobiliară, Transport, Servicii Poştale, Centrului de Perfectionare.  Printre centrele regionale care vor fi reorganizate se va afla şi cel de la Iaşi în subordinea căruia se află Oficiul Judeţean de Poştă Botoşani.

Una dintre componentele principale este procedura de normare a activităţilor companiei la toate nivelurile, prin acest proces, fiecărui loc de muncă ataşându-i-se o valoare salarială corespunzătoare, fapt ce va determina repunerea pe baze corecte a sistemului de salarizare din Poşta Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *