Un bărbat din județul Ilfov, în vârstă de 42 de ani, este cercetat pentru peste 40 de înșelăciuni, prejudiciul fiind de aproape 170.000 de euro. Bărbatul „juca” rolul unui om cu situație financiară și socială apreciabile, câștigând încrederea femeilor, în special pe Tinder, care apoi îi dădeau acestuia sume mari de bani.
„În fapt, în perioada septembrie 2019 – 5 mai 2020, bărbatul bănuit ar fi indus în eroare 15 persoane vătămate, respectiv 13 femei și 2 bărbați, prin anumite manopere dolosive, în scopul obținerii pentru sine a unor foloase patrimoniale injuste. Femeile, cu vârste între 36 și 45 de ani, ar fi fost abordate prin intermediul unor rețele de socializare, dar și în mod direct, bărbatul câștigându-le încrederea și simpatia, prin prezentarea unei situații financiare și sociale apreciabile, reușind, astfel, să le determine să îi ofere sume importante de bani și bunuri de valoare”, au spsus reprezentanțtii Poliției Ilfov.
În cadrul cercetărilor, polițiștii de ordine publică l-au depistat pe bărbat într-un imobil din orașul Sinaia, în timp ce acesta se afla cu una dintre victime.
Bărbatul racola femeile fie în mod direct, fie pe Tinder, au declarat, pentru Mediafax, surse din anchetă.
Victimele care i-au oferit bani individului sunt femei cu situație financiară și de carieră, dar care au avut o viață amoroasă complicată, majoritatea fiind divorțate. În acest context, bărbatul le promitea că le va oferi viața perfectă și că vor avea copii.
Ulterior, însă, când le câștiga încrederea, le cerea bani pentru diferite motive: fie le spunea că mama sa este internată în spital și are nevoie de bani cash, fie că mama a decedat, fie că trebuie să îi cumpere apartament fiicei. Astfel, unele femei i-au oferit și sume de peste 60.000 de euro.
Polițiștii nu au reușit să recupereze foarte mulți bani de la bărbat, deoarece el nu strângea banii, ci îi cheltuia cu următoarele victime, în locații exclusiviste.
Bărbatul a fost încarcerat, pentru că, anterior săvârșirii acestor fapte, instanțele din județul Constanța au emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii și un mandat european de arestare, acesta fiind condamnat la 10 ani de închisoare pentru infracțiuni de înșelăciune. Investigațiile s-au desfășurat în județele Constanța, Ilfov, Brașov, Prahova, Dolj, Teleorman, Călărași, Botoșani, Vrancea, Maramureș și București.
Polițiștii au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, o percheziție informatică, iar la data de 1 iulie 2020 au efectuat 4 percheziții domiciliare (în Constanța și Brașov), în cauză fiind descoperiți și indisponibilizați 10.000 de lei, telefoane mobile, laptopuri și un autoturism.
De asemenea, au fost dispuse măsuri asigurătorii, până la concurența a 40.000 de euro și 10.000 de lei.
La finalizarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a sesizat instanța competentă, prin rechizitoriu.
Sursa: gandul.ro