Actuala putere vrea noua împărţire a ţării până la alegeri

Primarul Catalin Flutur
Primarul Catalin Flutur

Actuala putere susţine că regionalizarea ţării trebuie făcută cât mai curând. Preşedintele Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, Sulfina Barbu, susţine că procesul de regionalizare al României trebuie finalizat până la sfârşitul anului, astfel încât alegerile din 2012 să fie pregătite pe noua structură teritorială.
Primarul Cătălin Flutur se consideră un adept al regionalizării precizând chiar că aceasta va fi o condiţie de bază în posibilitatea de a accesa noi fonduri de la Uniunea Europeană.

„Se discută foarte mult în ultimele zile de acea regionalizare. Regionalizarea ţării prin orice fel de act normativ este o chestie obligatorie pentru dezvoltarea României. Dacă după intrarea în Uniunea Europeană am primit bani europeni pe programe structurale şi fonduri de coeziune, din 2014 şi până în 2019 ca şi celelalte ţări din Uniunea Europeană vom primi la fel de mulţi bani sau chiar mai mulţi dar cu o singură condiţie. Să existe constituite regiuni. Problema este că noi trebuie să respectăm normele Uniunii Europene. Nu spune nimeni că va fi o regiune format din două sau trei judeţe, pe nu ştiu ce simpatii sau antipatii. O foarte bună regionalizare poate fi şi cea actuală pe scheletul regiunilor de dezvoltare. Sunt opt regiuni de dezvoltare în România”, a declarat primarul Cătălin Flutur. 

2 thoughts on “Actuala putere vrea noua împărţire a ţării până la alegeri

  1. LUMEA AR TREBUIE SA CITEASCA PE GOOGLE..DESPRE REVOLUTIA ISLANDEZA din 2008…..e singura solutie pt Romania….Islandezii au avut curajul sa pedepseasca oamenii de la putere pentru pagubele facute poporului!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *