Eltrans, trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani

Societatea Eltrans a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani dupa ce, în urmă cu trei ani, un tramvai a deraiat şi a lovit o maşină  în care se afla şi Magda Lăbuşcă, o botoşăneancă de 37 de ani. Întrucât femeia a fost rănită în urma impactului, aceasta cere despăgubiri de circa 50 000 lei.

S-a reţinut în sarcina inculpaţilor săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, Art 184, al.2-4, Cod Penal, constând în aceea că în cursul anului 2008 şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile privind întreţinerea materialului rulant al tramvaielor din municipiul Botoşani, cauză care a determinat producerea accidentului din 11 aprilie 2008, soldat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane„, a declarat   procurorul Dragoş Bujoreanu.

Conducerea societatii Eltrans sustine că s-a făcut o anchetă administrativă în urma accidentului petrecut pe strada Sucevei  şi s-a constatat că vina aparţine exclusiv vatmanului.

Din ce am văzut noi, vina aparţine vatmanului fiindcă în porţiunea respectivă, viteza maximă cu care trebuia să circule tramvaiul este de 10 km/h maxim, iar din expertiza făcută a reieşit 37 de km/h. Până atunci, de atunci, pe acolo tot se circulă şi nu a mai fost nicio deraiere„, a spus directorul Eltrans, Victor Ivănescu.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *