Primarul Flutur: Nu va mai fi permis ca nicio utilitate să fie supraterană

Catalin Flutur, primarul municipiului BotosaniCablurile de televiziune şi internet, dar şi construcţiile termice şi cele de apă nu se vor mai face suprateran. Acest lucru va fi reglementat şi prin completarea Hotărârii de Guvern privind regulamentul general de urbanism. Primarul Cătălin Flutur susţine că această acţiune a demarat deja la nivelul judeţului Botoşanim, prin îngroparea cablurilor de televiziune şi internet în zona Cuza Vodă şi Calea Naţională.

Prin această completare a regulamentului de urbanism, de la data apariţiei hotărârii toate lucrările publice care se execută în intravilanul localităţilor, care sunt aferente drumurilor de interes public şi nu numai, nu va mai fi permis ca nicio utilitate să fie supraterană. Când vorbesc de utilităţi supraterane mă refer la construcţii de mai multe tipuri, atât la cele de apă, de termie, telefonie, televiziune prin cablu, internet sau ce mai este. La Botoşani, există o hotărâre de consiliu prin care noi ne propuneam îngroparea cablurilor. Această reglementare va face ca localităţile din România să capete un alt aspect. Drept urmare, fără să intuim că va apare această hotărâre de Guvern, pe strada Cuza Vodă facem un model pilot privind această problemă. Vom îngropa de la Calea Naţională şi până la intersecţia cu Marchian absolut toate cablurile din zonă pe cheltuială noastră, de fapt a proiectului„, a precizat Flutur.

El a atras atenţia că investiţia respectivă se realizează pe bani europeni, însă pe viitor ele vor fi suportate de furnizori. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *