Prefectul Cristian Roman: Am avut neplăcută surpriză ca să găsim 2000 de plătitori de impozite la maşini degeaba

Prefectul Cristian Roman
Prefectul Cristian Roman

Aprope 2000 de botoşăneni au plătit inutil impozit pe maşină. Situaţia a fost descoperită de Serviciul de Înmatriculări Auto din cadrul Instituţiei Prefectului, în urma unor verificări făcute la sesizarea unor cetăţeni. Prefectul Cristian Roman susţine că a primit numeroase petiţii de la cetăţeni, precum că unii fie utilizează autovehiculele şi nu plătesc impozit, fie că plătesc inutil aceste taxe şi impozite.

Am cerut de la serviciul din subordinea Prefecturii o situaţie la data de 31 mai exactă, situaţie pe care am suprapus-o cu cea de la primării. Am avut neplăcută surpriză ca să găsim 2000 de plătitori de impozite absolut degeaba, pentru că autovehiculele care erau în proprietatea lor nu mai erau înmatriculate. Am decis printr-un ordin al prefectului să stabilim un mod de a ţine evidenţa unitar pe întreg teritorul judeţului„, a precizat prefectul.

Termenul de implementare a acestui ordin sfârşitul lunii august. Prefectul speră să fie înlăturate cele două situaţii,  a cetăţenilor care mergeau bine mersi fără să plătească taxe şi impozite văduvind în acest fel bugetul local de anumite sume importante pentru dezvoltarea comunităţii, respectiv a celor care plăteau inutil aceste impozite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *