Punctul de pensie ar putea creşte cu 100 de lei, după cum apare în PNRR, după ce şi în acest an s-a majorat. În noua lege a pensiilor, se vorbeşte despre o posibilă creştere a punctului de pensie, cu aproape 100 de lei, respectiv de la 1785 de lei, la 1875 de lei.
Ministrul Muncii, Marius Budai a explicat marţi, în exclusivitate la Antena 3 CNN, ce conţine noua lege a pensiilor.
Oficialul a vorbit despre majorarea punctului de pensie, formula nouă pentru recalcularea tuturor celor cinci milioane de pensii, dar şi articole care vor fi eliminate.
Ce conţine noua lege a pensiilor
– formula nouă pentru recalcularea tuturor celor cinci milioane de pensii
– numărul de puncte x VPR (valoarea punctul de referinţă) = 72
– posibila creştere a punctul de pensie de la 1.785 de lei la 1.875 de lei
– pe viitor, nu vor mai fi excepţii la pensionare între diferite companii. De exemplu, angajaţii din naval (CEO Oltenia, fabrică de armament etc)
– va fi eliminat articolul din vechea lege – „Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare şi care au născut 3 copii şi i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază la cerere de reducerea cu 6 ani a vârstei de pensionare”. În schimb, Ministerul Familiei va trebuie să vină cu o propunere de stimulente pentru mamele cu mai mulţi copii.
Când mă pot pensiona – este o întrebare care îi interesează pe mulţi români, fie că încă lucrează şi urmează să iasă la pensie, fie că deja s-au pensionat, dar anticipat.
Acum puteţi afla în mai puţin de un minut data la care vă puteţi pensiona, fie că e vorba de pensie anticipată, pensie anticipată parţial sau pensie pentru limita de vârstă.
Tot ce aveţi de făcut este să intraţi pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, să vă completaţi data naşterii şi sexul, apoi aflaţi data pensionării, potrivit Antena 3 CNN