Primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelaru, a cerut explicații directorului Poștei Române, Florin Valentin Ștefan, privind folosirea cardului de energie de către persoanele care doresc să achiziționeze lemne.
Acesta a spus, joi, la întâlnirea cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, că nu știe dacă acest card poate fi folosit pentru achiziția de lemne, având în vedere că în mediul rural oamenii se încălzesc cu lemne.
”Nu doar curentul electric poate fi plătit prin cardul de energie și înțeleg că va fi un parterneriat al Poștei Romane în sensul acesta, dacă cetățenii care aleg varianta aceasta, a plății lemnelor pentru încălzire cu cardul de energie. Sunt noutăți și mi se pare complicat la prima citire. Nu am înțeles lucrul acesta”, a spus primarul Dumitru Chelaru.
Directorul Poștei Române, Florin Valentin Ștefan, i-a explicat care este procedura în cazul achiziționării de lemne cu cardul de energie.
”Există o arie largă de posibilități prin care plățile pot fi făcute sau tipuri de combustibii care sunt acoperiți, fie că vorbim de energie electrică, fie că vorbim de energie termică sau chiar de lemne. Pentru lemne este nevoie de dovadă, o factură, o chitanță, un document. Daca acel document există deja se poate plăti retroactiv, adică dacă un cetățean și-a cumpărat lemnele și are factură, că de multe ori aici este problema, atunci vine la poștă și până la 700 lei i se decontează suma respectivă, adică i se dau banii cash. E singura excepție. Restul sunt plăți online fără să ajungă la beneficiar. Pentru lemne se pot primi acei bani în mână. Dacă lemnele urmează a fi cumpărate, cu atât mai bine că atunci se transferă baii în contul firmei, companiei cu lemnele”, a declarat Florin Valentin Ștefan