Un botoșănean câștigă competiții internaționale pe bandă rulantă pentru Italia. Claudiu Istrate a început să se antrenez la vârsta de doisprezece ani la Kombat Gym din Fiume Veneto, orașul în care locuiește în Italia, acolo unde a plecat alături de părinții săi. De la început a practicat mereu K1 și s-a concentrat pe această disciplină splendidă.
În dezvoltarea sa ca sportiv s-au implicat tatăl său, dar și antrenorul Gianbattista Boer.
„Fără ei nu aș fi sportivul și persoana care sunt astăzi”, spunea, pentru oktagon.it, Claudiu.
Inspirat de legenda kickboxing-ului Gökhan Saki, Claudiu nu acceptă să lupte la orice competiție, ci doar la cele serioase, grele, dar de impact.
„Sunt mândru să reprezint ambele țări de fiecare dată când intru în ring”
„M-am născut în România și mi-am petrecut o parte din copilărie acolo. La un moment dat al călătoriei mele, mi-am dat însă seama că pentru a avea o șansă mai mare de a-mi putea realiza visul de a deveni un sportiv profesionist, trebuie să mă mișc. Acesta este motivul pentru care părinții mei și cu mine am luat decizia să ne mutăm în Italia. Această țară mi-a oferit ocazia să-mi fac visul din copilărie să devină realitate, astfel încât inima mea să fie mereu ruptă în două. Mă simt atât italian, cât și român și sunt mândru să reprezint ambele țări de fiecare dată când intru în ring”, spune botoșăneanul.
Despre stilul său de luptă spune că este un amestec între școala românească și cea olandeză.
„Semnul distinctiv este agresivitatea. Merg mereu înainte punând presiune și aruncând lovituri puternice”, mai spune botoșăneanul pentru sursa citată.
Până acum cele două categorii de greutate în care s-a regăsit cel mai bine au fost cele -95kg și +100kg în care luptă de câțiva ani. Pe viitor vrea să se mențină activ în ambele categorii în același timp.
Chiar dacă se antrenează în Italia, botoșăneanul luptă mult în străinătate.
„În străinătate, este inutil să negi, nivelul este mai mare decât cel italian. Lărgirea orizontului vă îmbogățește foarte mult la nivel personal și vă permite să faceți față unui nivel mai mare de competiție care stimulează foarte mult creșterea”, spune botoșăneanul.
Pentru el, cele mai importante reușite sportive sunt: turneul Venum World Series câștigat în Panama; cucerirea titlului european ISKA. Acum speră să devină campion mondial ISKA.
„Prefer să am înfrângeri cu campioni adevărați decât să câștig fiecare meci cu nonames la festivalul cârnaților.”, spune luptătorul.
Pe lângă antrenamentul fizic, un rol fundamental îl joacă și mintea.
„În realitate, aspectele mentale și fizice sunt în mod constant în simbioză. În timp ce exersez, sunt întotdeauna concentrat 100% și încerc să-l vizualizez pe arbitru ridicând brațul. În timpul fiecărui exercițiu și al fiecărei tehnici mă gândesc la următorul meu meci, la cum să mă adaptez următorului meu adversar și la tehnicile care îl vor pune în dificultate. În timp ce fac toate acestea, cânt”, a povestit botoșăneanul.
Înainte de meciuri, Claudiu nu vorbește prea mult și nici nu se lansează în pronosticuri.
„ Îmi place să vorbesc în ring și să las totul în mâinile lui Dumnezeu”, spune tânărul.
Botoșăneanul care a devenit campion de K1. Nimeni nu îl credea în stare, dar nu s-a lăsat descurajat