Federaţia Asociaţiilor de Proprietari cere municipalităţii să protejeze cetăţenii de atacurile câinilor comunitari

caini comunitariFederaţia Asociaţiilor de Proprietari din Botoşani a solicitat municipalităţii printr-o scrisoare deschisă să ia măsurile necesare pentru a proteja cetăţenii de atacurile câinilor fără stăpân. Reprezentanţii Federaţiei susţin că atât în presa centrală, dar şi cea locală s-a mediatizat acţiunea autorităţii locale privind măsurile luate pentru a stopa invazia şi înmulţirea acestor câini fără stăpân într-o lumină nefavorabilă, însă nu au fost mediatizate suficient şi cererile locuitorilor oraşului care au fost muşcaţi sau atacaţi de aceşti câini.

Această problemă nu înseamnă că cei care conveţuim la blocuri nu iubim animalele de companie, iar câinii fac parte din această categorie, dar nu putem accepta atunci când înmulţirea lor, migrarea lor dintr-o zonă în alta în număr foarte mare pune în pericol siguranţa cetăţenilor. Am cerut în nenumărate rânduri autorităţilor locale, care îi reprezintă pe cei care i-au ales să ia măsurile necesare pentru a proteja cetăţenii de atacurile acestor câini fără stăpân… În toate adunările generale ale asociaţiilor de proprietari la care participă ca invitaţi reprezentanţi ai Primăriei, Poliţiei locale, alături de reprezentanţi ai societăţii civile una din problemele cele mai des cerute spre rezolvare este cea a eliminării câinilor comunitari pentru a reduce şi stopa numărul victimelor în rândul populaţiei. Acţiunile disperate ale organizaţiilor neguvernamentale pentru protecţia animalelor am dori să fie consolidate şi prin participarea la adunările mai sus menţionate pentru a vedea şi a intra în contact direct cu cei afectaţi. Să-i vedem pe cei de la aceste organizaţii că ies în presă şi la tv să spună şi despre aceste victime care sunt oameni, semeni de-ai lor. Să vorbească despre copiii muşcaţi care au rămas cu sechele pe toată viaţa. Copii care în urma spaimei produsă de aceste evenimente au declanşat boli ca diabet sau hepatite. Copii care au rămas în urma muşcăturilor cu chipul desfigurat„, se precizează în scrisoarea deschisă.

Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari cer ONG-urilor să se implice în rezolvarea câinilor comunitari cu soluţii efective, iar Consiliul Local să-şi continue demersurile legale şi cele solicitate de comunitate pentru a duce la îndeplinire problemele comunităţii. Ei consideră că acţiunea autorităţilor locale de eutanasiere a câinilor comunitari a fost legală şi necesară pentru protecţia comunităţii.

2 thoughts on “Federaţia Asociaţiilor de Proprietari cere municipalităţii să protejeze cetăţenii de atacurile câinilor comunitari

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Sa inteleg ca reprezentantii astia de la botosani au primit sarcina de partid sa agite putin treburile ca prea se dau de gol astia de la primarie cu musamalizarea? Incearca sa mituiasca Ador-ul cu un nou padoc, au vazut ca n-o mers au trecut la planul b, cu federatia pupincuristilor portocalii.

  2. daca doriti va dau DOUA catele cu crotal puse din noiembrie care suntGESTANTE! astept raspuns de la PATRU LABE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *