Cătălin Flutur susţine regionalizarea României

Primarul Catalin Flutur
Primarul Catalin Flutur

Regionalizarea ţării este absolut obligatorie pentru dezvoltarea României, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele organizaţiei judeţene a PDL, Cătălin Flutur. Acesta susţine că una din condiţiile impuse României ca să primească în continuare fonduri europene este aceea ca ţara noastră să se constituie în regiuni. Flutur mai spune că regionalizarea va trata în mod unitar proiectele la nivel de regiuni şi că nu o să mai existe discrepanţe în privinţa alocării fondurilor pe judeţe.  

Dacă am primit mulţi bani europeni pe programele de structurare şi fondurile de coeziune, din anul 2014 şi până în 2019, ca şi celelalte ţări din UE, vom primi la fel de mulţi bani sau poate chiar mai mulţi pentru că programe sunt mult mai îndrăzneţe, cu o singură condiţie: să existe constituite regiuni. Nu o facem că vrea cineva nu ştiu ce regionalizare sau îşi pune cineva problema că poate o instituţie dintr-un judeţ, dintr-un municipiu ar dispare. Nu asta este problema. Problema este că noi trebuie să respectăm normele Uniunii Europene, ca să primim bani pe viitor„, a spus Flutur.

Acesta consideră că o bună regionalizare poate fi făcută pe scheletul celor opt regiuni de dezvoltare existente în momentul de faţă în România.

Nu ştiu unde va fi sediul administrativ sau ce se va întâmpla. Şi ne ducem şi noi mai aproape poate de modelul german sau elveţian, unde vorbim de cantoane sau de landuri. Spunem că este absolut necesar„, a adăugat Cătălin Flutur.

One thought on “Cătălin Flutur susţine regionalizarea României

  1. Acesti PDL-isti in frunte cu seful lor Catalin-Mugurel Flutur sunt in stare sa ne vanda,numai lor sa le fie bine. Rusine sa va fie tradatorilor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *