Jucării contrafăcute puse în vânzare la Săveni

jucarii contrafacutePe 27 mai, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la IJPF Botoşani, în cooperare cu Poliţia Săveni a organizat o acţiune specifică pe linia dreptului proprietăţii intelectuale, la un market din Săveni. În magazin au fost descoperite, pe lângă alte produse expuse spre vânzare, mai multe jucării care purtau însemnele unor mărci cunoscute. Poliţiştii de frontieră având suspiciuni asupra modului de deţinere a produselor au solicitat certificatele de autenticitate şi documentele de provenienţă specifice mărcii depistate.

Administratorii magazinului au declarat că produsele au fost achiziţionate din Iaşi, însă nu au putut prezenta documente de provenienţă sau certificate de autenticitate.

Bunurile, au fost reţinute în vederea expertizării, iar administratorul societăţii va fi cercetat pentru punerea în circulaţie fără drept a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii autenticităţii produselor ridicate, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *