Prefectul, nemulţumit că instituţiile publice agricole au primit în spaţiu asociaţii private de profil

Cristian Roman, prefectul judetului Botosani
Cristian Roman, prefectul judetului Botosani

Prefectul Cristian Roman a anunţat că va verifica Direcţia Agricolă şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, pentru a vedea dacă acestea găzduiesc asociaţii private în domeniul agricol. Reprezentantul Guvernului în teritoriu susţine că domeniul public nu poate fi dat în folosinţă gratuită unor astfel de asociaţii private. Aceste semnale au fost trase în cadrul şedinţei de Colegiu prefectural, desfăşurat joi. Reprezentantul APIA a recunoscut că găzduieşte în spaţiul instituţiei o asociaţie de ovine, însă l-a anunţat pe prefect că urmare a unei adrese primite de la Ministerul Agriculturii această asociaţie urmează să fie evacuată din spaţiu.  

Am primit astăzi (nr. joi) adresă de la Ministerul Agriculturii şi APIA Bucureşti să nu facem confunzii între asociaţiile de ovine şi instituţiile publice şi ca atare ni s-a interzis să acordăm în spaţiile publice, în specialAPIA, să acordăm loc pentru cei de la asociaţiile de ovine. Nu vă ascund că am discutat cu o asociaţie şi chiar îi găsisem un loc în sediu, dar începând de astăzi pleacă. Şi rog ca acelaşi lucru să se întâmple şi la Direcţia agricolă„, a precizat directorul APIA Botoşani, Ion Constantin.

Reproşuri i-au fost aduse de prefect şi directorului Direcţiei Agricole, Cristian Delibaş. Prefectul i-a spus acestuia că a găzduit în instituţie o asociaţie la comandă politică. Delibaş a declarat însă că a pus la dispoziţia unei asociaţii private pentru creşterea animalelor un spaţiu mic, însă  temporar, de câteva ori pe an. 

În fiecare an, de când există legislaţia în vigoare ca asociaţiile de crescători de animale să vizeze acea cerere de subvenţie, am sprijinit producătorii agricoli pentru a-i uşura munca lor, de a depune acea cerere de subvenţie. Dacă ne referim strict la acea asociaţie Moldovis stă sub o scară. Este o solicitare şi le-am aprobat să vină o persoană a lor, desemnată. Colaborăm. Nu cred că am încălcat legislaţia prin venirea în sprijinul producătorului agricol„, a spus Delibaş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *