Un pod din comuna Cândeşti, început în urmă cu zece ani, va fi finalizat pentru a scurta traseul spre Suceava a locuitorilor din zonă

Mihai Tibuleac, presedintele CJ
Mihai Tibuleac, presedintele CJ

Autorităţile judeţului vor să realizeze un pod din satul Talpa-Cândeşti , are a fost început în urmă cu zece ani, însă nu a mai fost finalizat. Lucrarea ar urma să se realizeze în asociere cu judeţul Suceava şi asta pentru că în momentul în care s-a început realizarea podului de pe Siret, proiectul a fost demarat în comun de cele două judeţe.

Un obiectiv de-al nostru se referă la prelungirea traseului până la podul neterminat în acest moment de pe Siret, de pe raza comunei Cândeşti-sat Talpa. Acest pod a fost început început în urmă cu zece ani şi am descoperit că acest obiectiv a fost abandonat şi am luat legătura cu judeţul Suceava, pentru că începerea acestui obiectiv s-a făcut printr-un contract comun , o asociere cu judeţul Suceava, solicitând să întreprindem demersuri pentru a termina lucrarea acolo, ca să nu se ducă banii care au fost investiţi pe apa Siretului. Mai mult, noi efectuăm şi o legătură pe drumul judeţean care să întregească acest obiectiv, să-i dea o valoare de întrebuinţare mai mare şi în felul acesta locuitorii din acea zonă vor avea posibilitatea să ajungă chiar şi în Suceava pe un traseu mai scurt „, a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.

Pentru a realiza acest proiect, spune preşedintele CJ, trebuie făcut un pas premergător aducând drumurile comunale din zonă în  domeniul public al judeţului, acel pod făcând legătura între două drumuri comunale.

Acum nu putem investi în zona aceea decât dacă aducem tot în domeniul public al judeţului. După care, într-o asociere vom rezolva acolo. Probabil vor fi două proiecte: unul exclusiv cu Suceava, care să se refere la terminarea lucrării pentru pod şi un alt proiect să facem legăturile pe teritoriul judeţului Botoşani„, a adăugat Ţâbuleac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *