130.000 lei alocaţi de Consiliul Local pentru încă un adăpost pentru câinii comunitari

Consilierii locali au aprobat în şedinţa de joi alocarea sumei de 130.000 lei pentru realizarea unui nou padoc pentru câinii fără stăpân din municipiu. Padocul va fi construit pe o suprafaţă de 2800 mp de teren, situat în vecinătate a Staţiei de epurare Tulbureni. După finalizarea lucrărilor de construire a adăpostului, acesta va fi predat în folosinţă gratuită unei organizaţii sau asocieri de Gheorghe Vazdoaga CLorganizaţii neguvernamentale care îşi vor manifesta interesul de a-i asigura funcţionarea. Adăpostul va funcţiona în baza unui regulament elaborat de organizaţie şi va fi aprobat de Consiliul Local. De serviciile adăpostului va beneficia o treime din populaţia canină capturată pe teritoriul municipiului Botoşani, dar nu vor fi depăşite numărul locurilor de cazare existente în adăpost. În cazul în care vor exista mai multe solicitări de exploatare a adăpostului, va fi făcută o selecţie de către o comisie numită de Consiliul Local, iar în cazul în care nu vor exista solicitări din partea ONG-urilor, adăpostul va fi administrat de Serviciul public de administrare baze sportive şi zone de agrement.

Consilierul local Gheorghe Vâzdoagă a declarat în cadrul şedinţei că va fi găsită cu greu o organizaţie care să se ocupe de câinii comunitari

Acei câini care vor fi în padoc au nevoie în mod continuu de hrană, asistenţă medicală şi întreb, dacă un ONG are posibilitatea să asigure această continuitate, pentru că ei lucrează doar din donaţii. Vine cineva şi le dă un sac de mâncare, vine altcineva şi face un control medical gratuit, dar e un mod defectuos de organizare. Vom găsi foarte greu un ONG. Ei nu au nişte fonduri continuu. Ei au fonduri de funcţie cât adună„, a spus Vâzdoagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *