Record naţional la drumuri proaste

Judetul Botosani este pe cale de a stabili un nou record negativ, fiind primul din tara cu doua sectoare de drum national pietruit.

Astfel, dupa sectorul Radauti Prut-Manoleasa, unicul din tara de acest rang neasfaltat, autoritatile pregatesc transformarea unui alt sector de drum national in drum pietruit. Conducerea Consiliului Judetean (CJ) a propus Sectiei Judetene de Drumuri Nationale sa elimine portiunile de asfalt de pe sectorul de drum national din Vorniceni.

Mihai Tabuleac, presedintele CJ, a mentionat ca drumul arata jalnic si portiunile de asfalt care mai exista incurca circulatia, iar o solutie ar fi pietruirea acestuia. „Nu s-a facut nicio investitie de cand drumul a fost predat in administrare celor de la Drumuri Nationale”, a declarat Mihai Tabuleac.

Vasile Gherase, directorul Sectiei Drumuri Nationale, sustine ca va face o solicitare in acest sens la Directia Regionala de Drumuri Nationale, care va analiza posibilitatea eliminarii asfaltului.

Practic, trei kilometri de drum national ar urma sa fie transformati in drum pietruit. „Este o solutie de moment, pentru ca s-ar imbunatati circulatia disparand pragurile din prezent formate din resturile de asfalt”, a mentionat Vasile Gherase. Potrivit directorului nu sunt sperante ca acest drum sa fie asfaltat in viitorul apropiat. 

Judetul Botosani este singurul din tara care are drumuri nationale pietruite.

Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *