Profesorii botoşăneni contestă legea plafonării salariilor la CEDO

Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamint Botosani
Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamint Botosani

Liga Sindicatelor din Învăţământ Botoşani va contesta la Curtea Europeană a Drepturilor Omului legea privind plafonarea salariilor în învăţământ. Liviu Axinte, liderul LSI Botoşani, a declarat că acţiunea la CEDO va fi deschisă în cel mai scurt timp, după ce se vor parcurge toate etapele  la nivel naţional.

Profesorii sunt nemulţumiţi că salariile au ajuns la nivelul celor din 2007, după intrarea în vigoare a noii legi. Aceştia vor primi de luna viitoare salariile micşorate cu acel procent de 33% câştigat în instanţă.

Avem acţiunile noastre pe calea justiţiei, inclusiv prin acţiunea pe plan internaţional. Este clar că ne vom adresa CEDO. Suntem în procedură de discuţii cu specialiştii. Vom şti lucrurile acestea. În două-trei săptămâni vor fi demarate acţiunile. Vom contesta faptul că suntem categoria bugetară care am fost scoşi din legea de salarizare unitară a bugetarilor şi regulile aplicate tuturor bugetarilor nu ni se aplică nouă. De altfel, în ultima lege din 2011, sunt cuprinse prevederi care sunt contrare Legii educaţiei naţionale”, a precizat Axinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *