Tânăr ucis de o explozie în Italia

Un tanar de 29 de ani, din Horlaceni, comuna Sendriceni, a fost condus pe ultimul drum duminica, de sute de prieteni si apropiati, dupa ce a fost ucis de suflul unei explozii in Italia. Marius Lucian Cosovanu locuia de aproape noua ani in Peninsula, intr-o localitate aflata la 80 de kilometri de Roma, unde si-a deschis o mica afacere dupa ce ani buni a muncit in constructii.

Recent, impreuna cu prietena a inchiriat un apartament proaspat mobilat si aranjat. Pe 1 mai, cand s-a intors acasa si a aprins aragazul, s-a produs o explozie. Deflagratia a distrus aproape in intregime apartamentul, aruncand afara ferestrele si bucati din mobilier. Ranit de diverse
 obiecte si cu hainele arzand pe el, barbatul a reusit sa iasa afara si sa ceara  ajutorul trecatorilor. „Pana pe 12 mai a stat internat la Reanimare. Din cauza suflului a suferit leziuni ale organelor interne, leziuni care au dus la deces„, a povestit cu lacrimi in ochi Maria Cosovanu, mama tanarului, care si ea lucreaza impreuna cu fiica in Italia de ani buni.

Din cauza formalitatilor autoritatilor italiene, corpul neinsufletit a fost repatriat abia la mijlocul saptamanii trecute si depus in casa recent construita din banii agonisiti in strainatate si pe care Marius nu a mai apucat sa o vada gata.

Anchetatorii au spus familiei ca verificarile care vor elucida cauzele exploziei vor fi de durata. Familia lui Marius nu stie inca daca acumularea de gaze s-a produs din cauza unei tevi fisurate sau a cordonului cu care era racordat aragazul, despre care anchetatorii au spus in prima faza ca este necorespunzator. „Exista o vorba veche care spune ca mortul este tot timpul cel raspunzator. Nimeni nu ne poate aduce inapoi baiatul. Vrem sa stim ce s-a intamplat acolo si a cui este vina„, a mai spus cu ultimele puteri mama tanarului.

Botosaneni morti in strainatate

Anul acesta, 13 botosaneni si-au pierdut viata in strainatate. Aproape jumatate dintre acestia – sase la numar – si-au gasit sfarsitul in Italia. „Numarul celor decedati peste hotare ar putea fi mult mai mare pentru ca autoritatile straine trimit informari doar in situatiile in care nu pot contacta apartinatorii„, spune comisarul sef Viorel Gaidur, seful Serviciului Pasapoarte Botosani.

Cei mai multi si-au pierdut viata in urma unor accidente de munca sau a unor accidente rutiere, dar au fost si cazuri in care botosanenii au decedat din cauza unor afectiuni medicale.

Monitorul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *