Un copil din Botoşani a furat microfonul mitropolitului Teofan

Pregătirea evenimentului dedicat sărbătorii religioase din 21 mai, Constantin şi Elena, s-a lăsat cu incidente la Biserica Roset. În noaptea de 20 spre 21 mai, exact la miezul nopţii, profitând de neatenţia paznicului, un minor a sustras un microfon fără fir de pe scena amenjată în curtea bisercii. Microfonul urma să fie folosit, sâmbătă dimineaţă, de Înalt Prea Sfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care a oficiat slujba religioasă.

La câteva ore după dispariţie, poliţiştii locali l-au identificat, în urma semnalmentelor date de paznicul bisercii pe minorul I. Alexandru Ionuţ, în vârstă de 14 ani, care şi-a recunoscut fapta.

Minorul a povestit că bunul furat a fost deja vândut unei vânzătoare, angajate la un fast – food non stop. În urma investigaţiilor, bunul a fost recuperat. I. Alexandru Ionuţ a fost condus la sediul I.J.P. Botoşani şi predat, pentru continuarea cercetărilor.  

Copilul este o cunoştinţă mai veche a poliţiştilor locali. Anul trecut, imediat după ce a fost internat în  Complexul de Servicii destinat copilului care a săvârşit fapte penale din Mănăstirea Daomeni, a reuşit să fugă, întorcându-se în stradă la cerşit. Ieşit de curând din acest compex, I. Alexandru a revenit la vechile obiceiuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *