Viceprimarul Ghiorghiţă: Două treimi din câini vor fi ţinuţi la padocurile Primăriei, iar o treime va fi dată către noile padocuri ONG-urilor

Viceprimarul Florin Ghiorghita
Viceprimarul Florin Ghiorghita

Municipalitatea intenţionează să aloce 200.000 lei prin Hotărâre de Consiliu Local pentru construcţia unui nou padoc pentru câinii comunitari. De asemenea, în cadrul aceleiaşi hotărâri va fi preluat un teren situat în zona Tulbureni, teren care a fost dată în urmă cu ceva timp unei asociaţii care se ocupa cu protecţia câinilor comunitari, dar care nu a mai fost utilizat. Pe acest teren vor fi construite padocuri care vor fi puse la dispoziţia ONG-urilor.

Se va face rectificare de buget şi vom vedea o sursă de unde să putem tăia. Este vorba de aproape 2 miliarde lei. Vom face o modificare în regulamentul de prindere şi gestionare a câinilor fără stăpân prin care două treimi din câini vor fi ţinuţi la padocurile Primăriei, iar o treime din câini va fi dată către aceste padocuri pe care le vom pune la dispoziţia ONG-urilor. Ei, acolo, post să şi le autogestioneze, să îşi facă rost de mâncare la căţei, să îi întreţină, să facă contract cu doctori, cu firmă pentru transport şi incinerarea cadavrelor„, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Actualele padocuriale municipalităţii vor fi dezinfectate şi timp de 28 de zile vor sta nelocuite. Reprezentanţii municipalităţii au făcut o adresă către firma de ecarisaj privind suspendarea activităţii de prindere a câinilor comunitari pe o lună, adică pe perioada cât padocurile vor sta închise.

One thought on “Viceprimarul Ghiorghiţă: Două treimi din câini vor fi ţinuţi la padocurile Primăriei, iar o treime va fi dată către noile padocuri ONG-urilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *