Tot mai mulţi medici stomatologi îşi caută de lucru în afara ţării

medic dentistMedicii stomatologi botoşăneni ocupă prima poziţie în ceea ce priveşte solicitările depuse la Direcţia de Sănătate Publică pentru plecările în străinătate. Faptul că sumele alocate de Casa de asigurări de sănătate pentru serviciile efectuate de medicii stomatologi sunt infime, dar şi datorită faptului că şi adresabilitatea pacienţilor este mai scăzută, determină tot mai mulţi medici dentişti să migreze în alte ţări europene unde sunt mai bine plătiţi. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, din toamna anului trecut şi până la această dată un număr de 24 de medici au solicitat certificate profesionale curente pentru a putea lucra în străinătate. Cei mai mulţi dintre medici sunt stomatologi, însă şi rezidenţi, de diferite specialităţi.

Sunt medici stomatologi cei mai mulţi, medicină generală, radiologie şi imagistică şi sunt şi doi-trei rezidenţi care sunt în anul doi-trei. Majoritatea sunt însă de medicină stomatologică„, a declarat un consilier de la Serviciul RUNOS, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.

Tot din toamna anului trecut şi până acum alţi 87 de asistenţi medicali au depus documente pentru a pleca în străinătate. Asistenţii medicali sunt din spitalele din judeţ, dar şi absolvenţi ai unor şcoli de medicină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *