Casele sinistraţilor din Dumbrava Roşie aproape finalizate, dar fără racorduri la utilităţi

Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi
Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi

Autorităţile locale  din Dorohoi nu au reuşit să dea în folosinţă sinistraţilor nicio locuinţă ridicată în cartierul Dumbrava Roşie. Şi asta pentru că locuinţele sunt aproape gata, însă Primăria Dorohoi nu a primit nici până la această dată fondurile necesare în vederea realizării racordurilor la utilităţi. Primarul Dorin Alexandrescu susţine că a făcut demersuri repetate încă de la începutul anului la Ministerul Dezvoltării, însă fără rezultate.

Mai sunt de dat în primire casele de pe amplasamentul Dumbrava Roşie, făcute în colaborare cu Habitat. Dânşii au spus că pe data de 31 mai-1 iunie speră să le termine, însă acum mai este o problemă de utilităţi a căror finanţare se face prin Ministerul Dezvoltării. Mai sunt încă locuinţele sociale, în număr de 47 , tot pe Dumbrava Roşie unde suntem în procedură de licitaţie pentru finisaje„, a precizat primarul municipiului Dorohoi.

Pentru racordarea celor 100 de case la utilităţi sunt necesari 2,5-3 milioane lei. Răspunsul dat de Ministerul Dezvoltării Primăriei Dorohoi a fost acela că problema se va rezolva.

Acest răspuns îl primesc de la începutul anului. La urgenţă, acum, pentru a trage numai canalizarea şi apa ne trebuie 1 milion lei„, a spus primarul de Dorohoi, care a adăugat că va continua să facă astfel de intervenţii în vederea alocării fondurilor pentru utilităţile de la noile locuinţe ale sinistraţilor.

La ora actuală, în module mai locuiesc peste 100 de sinistraţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *