Zeci de profesori au contestat punctajul obţinut la gradaţiile de merit

Daniel Bucataru, inspector scolar
Daniel Bucataru, inspector scolar

Un număr de 31 de cadre didactice au contestat punctajul obţinut la gradaţiile de merit. Contestaţiile pot fi depuse până pe 18 iunie, urmând ca lista să fie validată în Consiliul de administraţie şi se înaintează Ministerului Educaţiei. Listele aprobate către minister cu beneficiarii gradaţiilor de merit vor fi făcute publice  pe 29 iulie.

În perioada aceasta, 16-18 mai, se contestă punctajul acordat la evaluare, nu acordarea sau neacordarea gradaţiilor. Până la acordarea gradaţiilor mai există etape„, a precizat Daniel Bucătaru, inspector şcolar în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Preşedintele comisiei de contestaţii este inspectorul general adjunct al IŞJ, Daniel Botezatu, urmând ca contestaţiile să fie rezolvate în cursul zilei de joi.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean se aşeaptă ca numărul celor care contestă punctajul obţinut la gradaţii să mai crească, însă nu semnificativ. „Pe 30 mai se transmite lista spre validare la minister, pentru că gradaţiile se acordă prin ordin de ministru„, a mai spus Bucătaru.

În acest an vor fi acordate 203 gradaţii de merit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *