Profesorii de limba franceză de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” vor dărui cărţi trecătorilor pentru a promova lectura

Colegiul "Mihai Eminescu" Botosani
Colegiul "Mihai Eminescu" Botosani

Profesorii de limba franceză de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani, vom demara un proiect inedit la Botoşani. Aceştia vor desfăşura o acţiune civică cu scopul de a promova lectura. Este vorba de implementarea şi la nivelul municipiului Botoşani a unui proiect deja cunoscut la nivel naţional şi intitulat Lecturi Urbane. Prima ediţie se va concretiza prin strangerea unui fond de carte pe care profesorii de la catedra de limba franceză a Colegiului „Mihai Eminescu” împreună cu elevii liceului il vom dona trecăorilor, duminica, 5 iunie, în faţa Teatrului „Mihai Eminescu”.

” Noi, profesorii de limba franceza de la Colegiul National „Mihai Eminescu” Botoşani, vom iniţia prima ediţie a acestui proiect. Elevii de la liceu vor dona o carte sau mai multe, funcţie de posibilităţi, pe care le vom dona trecătorilor. Am fi mulţumiţi dacă ni se alătură şi dacă vor citi măcar 5 minute. Este un pas important pentru noi. Aceste cărţi vor fi personalizate, iar atunci când vom dona cartea vom transmite mesajul ca acea carte să fie dată mai departe, să nu fie ţinută în bibliotecă. Nu putem spune că există o criză a lecturii, ci există o criză a cărţii ca obiect„, a precizat Ingrid Cucu, profesor la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

De asemenea, elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” vor realiza şi un site cu acest proiect. În cazul în care acţiunea va fi una de succes, ea va fi permanentizată de profesorii de la Colegiul Eminescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *