Raport oficial la DSV: Analizele de laborator confirmă jigodia la câinii comunitari

caini morti Cânii comunitari eutanasiaţi erau bolnavi, potrivit rezultatelor analizelor efectuate de către Direcţia Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Minodora Vasiliu, directorul DSVSA Botoşani, a declarat că analizele au fost efectuate pe patru câini morţi, unul adus de Poliţie şi trei de Primărie şi medicul veterinar Cristian Pancu. Analizele toxicologice, parazitologioce, histologice şi anatomopatologice au confirmat faptul că animalele din padocuri sufereau de boala lui Carre sau jigodie. De asemenea, aceleaşi analize relevă faptul că medicul veterinar a administrat câinilor injecţii letale.

Rezultatele anatomopatologice relevă că nu au existat traumatisme mecanice externe sau interne. Rezultatul analizelor toxicologice este negativ, ceea ce înseamnă că nu s-a administrat nicio substanţă dăunătoare, respectiv otravă, la câinii respectivi. Acolo este un focar de infecţie„, a adăugat directorul DSVSA.

Raportul a fost trimis de DSVSA către Instituţia Prefectului, Primăriei Botoşani, Poliţiei, Parchet, Inspectoratul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă. Conducerea instituţiei a dispus totodată dezinfecţia padocului. Acesta nu va mai putea fi populat timp de 28 de zile.

6 thoughts on “Raport oficial la DSV: Analizele de laborator confirmă jigodia la câinii comunitari

  1. dr Pancu, cel care a casapit cainii, e fost asistent la cabinetul dr. Vasiliu, sotul d-nei director si in prezent medic la acelasi cabinet.
    Normal ca analizele trebuia sa iasa bine, ca doar nu il baga la zdup pe colegul sotului.

  2. Eu cred ca au sedat cainii i-au bagat in saci si i-au sufocat, au incasat ei contravaloarea substantei cu care trebuiau injectati letal.
    Altfel, de ce s-a facut asta noaptea? Injectiile letale se fac intravenos, deci nu la lumina lunii.
    De ce a mintit dr Pancu ca masacrul a durat de l a 6la 8, cand sunt martori din zona, filmati cu camera ascunsa de la TELEM, care au afirmat ca s-a desfasurat incepind cu ora 1 noaptea.
    Dr Vasiliu directoare la DSV nu a precizat cauza mortii, ci numai faptul ca nu au murit din cauze mecanice. Axfisierea in saci ce fel de cauza e? d-na dr?
    Banuiesc ca analiza nu a decelat faptul ca moartea a survenit in urma injectarii cu substanta avizata de normele in vigoare, lucru care interesa cel mai mult, din moment ce nu ati facut o astfel de precizare.

  3. Aiurea, medicul Pancu a fost asistent al sotului, dr Vasiliu si in prezent sunt colegi la acelasi cabinet. Normal ca trebuia sa iasa curat. Dar poate ne explicati cum a injectat el in 2 ore, intravenos, asa cum se face injectia letala, 230 de maidanezi. De ce a mintit ca totul s-a derulat de la 6-8, cand martori locali ai evenimentului au marturisit la camera ascunsa a TLM ca operatiunea a inceput la 1 noaptea, sub clar de luna.
    Seful FMI a fost arestat la New York ca a alergat o camerista pe holul hotelui, dupa favoruri. Dr Cristian Pancu, va fi felicitat pentru inspirata decizie de ucidere a 230 maidanezi, care constituiau un pericol pentru umanitate!Asteptam decernarea medaliei pentru merite deosebite in activitatea medicala!

  4. Conform Ordinului 79 /2008 care aproba Normele privind aprobarea Normei sanitare veterinare privind notificarea interna si declararea oficiala a unor boli transmisibile ale animalelor , boala Care(Care deasease sau popular, Jigodia) este inclusa pe lista bolilor transmisibile ale animalelor supuse notificarii interne (anexa1).
    Normele respective, stabilesc procedura si planul de masuri in cazul bolilor din anexa 1.
    Doana director, vrem sa dati publicitatii ACTUL SANITAR VETERINAR DE DECLARARE OFICIALA A BOLII, conform anexei 2 din norme.
    Ati afirmat la TELE M, ca deabia acum declansati procedura de declarare a focarului. Pai daca pina acum au mai murit x caini de jigodiein aprilie , va intreb daca s-a efectuat necropsia cadavrelor, s-a emis vreun buletin de analiza prin examen de laborator care sa confirme diagnosticul.Asa mentioneaza normele aprobate prin Ordinul 79/2008, iar in urma confirmarii bolii, trebuia sa declarati focarul ATUNCI, nu acum dupa ce ati omorat cainii(conform anexei nr 2 la norme). Deci:nu s-au respectat normele la nici un capitol, nici la declararea focarului care trebuia facuta la primele cazuri de mortalitate declansata de Boala Care, nici la masurile mentionate de norme, la constatarea aparitiei focarului-art 4 ,alin 1, lit a)”Sa izoleze animalele bolnave sau suspecte de boala ”
    Cine stie..cunoaste! Nu mai dezinformati populatia ca totul a fost legal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *