AJOFM ameninţă cu amenzi firmele care nu comunică locurile de muncă vacante

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani anunţă că va efectua, în perioada imediat următoare, acţiuni de control pentru verificarea firmelor care fac angajări fără a anunţa în prealabil locurile de muncă disponibile, se arată într-un comunicat al agenţiei.

Potrivit art.10 din Legea 76/2002 cu modificarile si completarile ulterioare angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene in a caror raza isi au sediul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora. Prin locuri de munca vacante , se intelege  locurile de munca devenite disponibile  ca urmare a incetarii raporturilor de munca sau de serviciu, precum si locurile de munca nou-create.  

Necomunicarea locurilor de munca vacante se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei, in perioada urmatoare se vor face verificari cu privire la respectarea prevederilor legale in vigoare„, se arată în comunicat.

Comunicarea de catre angajatori a locurilor de munca poate fi facuta prin :
– fax la nr.0231536793
– e-mail – [email protected]
– la sediul A.J.O.F.M Botosani din str.Colonel Tomoroveanu, nr.2, sediul ALOFM Dorohoi din  str.Postei nr.3 , sediul punctului de lucru Saveni din str.Tudor Vladimirescu nr.2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *