Comunicat de presă Modern Calor: La Botoşani căldura nu se scumpeşte!

Modern Calor Botosani
Modern Calor Botosani

La Botoșani căldura nu se scumpește!

Operatorul de termoficare dorește să asigure încă o dată botoșănenii că, în pofida anunțatei eliminări a subvenției de la bugetul de stat, prețul căldurii și al apei calde asigurate în sistem centralizat nu va crește. 

În acest sens, reprezentanții Modern Calor atrag atenția că o creștere de 60% a prețului agentului termic, cauzată de dispariția subvenției, este mai mult decât nerealistă. Până la 1 mai municipiul Botoșani primea de la guvern, ca subvenție la producerea energiei termice, 79 de lei pentru fiecare gigacalorie produsă de Modern Calor. Valoarea reprezenta 16% din prețul de producție, deci cu mult mai puțin decât procentul mediatizat. Mai mult de o treime din subvenția pe acest an a fost acordată deja de către executivul de la București.

 Pentru că eliminarea acestui sprijin guvernamental a fost anunțată încă de anul trecut, conducerea Modern Calor a luat deja o serie de măsuri pentru ca beneficiarii sistemului de termoficare să nu fie afectați.

De la 1 mai prețul de producție a scăzut cu 40 de lei pe gigacalorie, diferența însemnând chiar subvenția ce se anunță a fi eliminată de la nivel central. Astfel, așa cum s-a mai spus, reorganizarea operatorului de termoficare și reducerea unor cheltuieli care afectau prețul de producție al agentului termic, au făcut ca, începând cu această lună, botoșănenii să plătească 180 de lei pentru o gigacalorie, în loc de 183,5.  

Investițiile făcute în ultimii ani și măsurile de eficientizare a activității de termoficare vor face ca eliminarea subvenției guvernamentale să nu fie o problemă pentru botoșăneni.

La Botoșani clienții sistemului centralizat vor fi mai puțin afectați de schimbările de preț de pe piața energetică, iar scumpirea gazelor naturale va arăta încă o dată acest lucru.

One thought on “Comunicat de presă Modern Calor: La Botoşani căldura nu se scumpeşte!

  1. Las’ ca se renunta cat de curand si la subventiile de la Consiliul Local si sa vezi atunci distractie. De ce nu spune onor Modern Calor ca 60% din costul energiei termice este platit de botosaneni prin subventia alocata de Consiliul Local?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *