Sondaj: Uciderea câinilor fără stăpân, susţinută de populaţie

58% dintre cititorii BotosaniNews care au participat, în perioada 11-15 mai, la un sondaj de opinie pe tema uciderii câinilor vagabonzi susţin măsura municipalităţii. La întrebarea Credeţi că uciderea în masă a câinilor fără stăpân adăpostiţi de Primărie trebuie sancţionată? au răspuns 190 de persoane, iar din acestea 111 s-au arătat în favoarea măsurii. În acelaşi timp, 79 de persoane (42%) vor ca responsabilii de uciderea celor 230 de maidanezi de la padocuri să fie sancţionaţi.

În intervalul 16- 22 mai, cititorii BotosaniNews pot răspunde la întrebarea: „Credeţi că PNL, PSD şi PC vor putea face echipă în următoarele alegeri locale?”.

5 thoughts on “Sondaj: Uciderea câinilor fără stăpân, susţinută de populaţie

  1. De cand respectarea unei legi este supusa unui sondaj?
    Pina una alta, avem o lege care trebuia respectata!
    Deci , daca unul da in cap la un semen, facem sondaj sa vedem daca trebuie sanctionat sau nu!
    Eu spun sa facem sondaje pentru toate legile din tara asta, sa vedem daca e cazul sau nu sa le respectam!

  2. Ba da, este baza legala. Legea nr 205/2004 modificata in 2008 privind protectia animalelor , care este in vigoare , specifica la art. 1 si art.71, urmatoarele:
    „Art. 1
    (1) Prezenta lege reglementeaza masurile necesare pentru asigurarea conditiilor de viata si bunastare ale animalelor cu sau fara detinator.
    Art. 71
    Este interzisa eutanasierea cainilor, a pisicilor si a altor animale, cu exceptia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar.”
    Operatiunea de eutanasiere incalca prevederile legii pentru protectia animalelor, si imi bazez afirmatia pe urmatoarele argumente:
    1.Pentru boala constata de medicul veterinar- jigodie, diagnosticul s-a facut doar in urma examenului clinic, fara nici un demers pentru confirmare pe baza unei analize de laborator, care ar fi insemnat o fundamentare riguroasa a deciziei de eutanasiere.
    2.Chiar si asa, nu toti cainii aveau jigodie(nu exista vreo dovada in sensul ca ar fi avut, anterior avizarii eutanasierii). Deci, nu se justifica eutanasierea in masa si daca primaria nu avea bani pentru tratament, asa cum a afirmat d-nul Gheorgita, sa spunem ca ar fost motivati sa decida eutanasierea acelor exemplare, nu a celor sanatoase.
    3.Jigodia este o boala „curabila”, nu incurabila.
    Coroborate cele trei mentiuni, constituie premisele infaptuirii de infractiune la Legea nr 9/2008 privind protectia animaleleor, sens in care s-a si deschis dosar penal pe aceasta speta.

  3. Baza legala care mentioneaza conditiile in care se dispune eutanasierea : Legea 205/2004 modificata prin Legea nr 9/ 2008, art 1 si 71 :
    Art. 1
    (1) Prezenta lege reglementeaza masurile necesare pentru asigurarea conditiilor de viata si bunastare ale animalelor cu sau fara detinator
    Art. 71
    Este interzisa eutanasierea cainilor, a pisicilor si a altor animale, cu exceptia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar.
    Jigodia nu este boala incurabila.
    In plus, de cand respectarea unei legi este la latitudinea unui sondaj? Hai sa facem sondaje sa vedem daca suntem sau nu de acord sa respectam si alte legi. Este o vorba:Unde-i lege, nu-i tocmeala.

  4. Sondajele sunt importante pentru ca ele exprima vointa cetatenilor. Este important sa afli ce cred cetatenii cu privire la anumite legi. Nu poti sa ignori ce spun oamenii cand vine vorba de legislatie fiindca legislatia e facuta tocmai pentru oameni. Vocea lor conteaza.

    Vorbind de legi, intelegerea dintre ONG-uri si ASPA prevede ca maidanezii adoptati SA NU AJUNGA INAPOI IN STRADA.

    Daca amatorii de maidanezi isi lasa javrele in strada, nu respecta intelegerea cu ASPA si oricum se fac vinovati de tratament inuman fata de animale; faptul ca-si lasa animalele in strada in frig si in ploaie nu intra la categoria cruzime ? De ce nu sunt sanctionati cei care lasa animalele in strada ?

    Primaria a actionat corect. Asa ca nu va mai tot agitati pentru niste maidanezi; daca tineati asa de mult la v-ati fi dus sa-i luati de la adaposturile alea. N-am inteles, ii lasati in strada, nu faceti nimic pentru ei dar cand primaria decide sa curete orasul incepeti sa faceti gura. Ce sa spun..

    Daca nu va deranjeaza uciderea sobolanilor din timpul deratizarii, nu vad de ce v-ar deranja eutanasierea maidanezilor.

    Cine castiga de pe urma maidanezilor ceva ? ONG-urile. Nu cetateanul de rand. Dar stati voi linistiti, ca oamenii au inceput sa ia masuri sa scape de maidanezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *