Mandate de arestare pentru cei trei bărbaţi implicaţi în cea mai mare contrabandă cu ţigări din 2011

Magistraţii Judecătoriei Botoşani au emis, duminică, la propunerea procurorilor, mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor trei bărbaţi din Santa Mare, implicaţi, sâmbătă, în cea mai mare contrabandă cu ţigări din 2011. Dorin Martiniuc, în vârstă de 40 de ani, Ioan Sacu, în vârstă de 31 de ani, şi Viorel Chişcă, în vârstă de 35 de ani, vor sta după gratii pe perioada anchetei în care sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.
Vă reamintim că, în seara zilei de 13 mai 2011, în jurul orelor 21.30, pe timpul executării unei misiuni specifice, politiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, în apropierea graniţei cu Moldova, pe teritoriul României, trei persoane care transportau cu două faetoane mai multe colete voluminoase.
Poliţiştii au încercat să oprească căruţele, iar după efectuarea somaţiilor legale prin voce, s-a reuşit reţinerea a două persoane, cea de-a treia persoană reuşind să se ascundă în culturile de rapiţă din zonă. La scurt timp, în urma supravegherii zonei, poliţiştii de frontieră au reţinut şi cea de-a treia persoană. Procedându-se la o primă verificare a atelajelor hipo şi a bunurilor transportate de acestea s-a constatat că în cele două atelaje erau 16 saci ambalaţi in polietilena de culoare neagră ce conţineau pachete cu ţigări.
Cei trei bărbaţi au trecut cu ajutorul unei bărci pneumatice, peste râul Prut, cei 16 saci cu ţigări în data de 13 mai 2011, după care i-au încărcat în cele două atelaje, şi s-au deplasat pe direcţia localităţii Ilişeni, judeţul Botoşani, unde au fost interceptate de către echipajele Poliţiei de Frontieră.
Cei 16 saci conţineau aproximativ 20.000 pachete ţigări, marca “Doina”, cu timbru R.Moldova, în valoare de aproximativ 170.000 lei, care au fost reţinute în vederea confiscării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *