Maria Olaru, managerul Maternităţii Botoşani: La noi vreţi să faceţi secţie, iar la Spitalul Judeţean circulă gândacii şi aleargă şobolanii

Maria Olaru, directorul Maternitatii Botosani
Maria Olaru, directorul Maternitatii Botosani

Managerii spitalelor propuse spre comasare s-au luat la ceartă în timpul şedinţei de Consiliu Judeţean de la condiţiile pe care le oferă unităţile spitaliceşti propuse spre comasare, comparativ cu cele din Spitalul Judeţean. Managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, medicul Maria Olaru, a declarat că autorităţile sanitare locale şi cele judeţene nu fac altceva decât să distrugă nişte spitale care funcţionează bine şi să înfiinţeze un spital mamut, care oricum nu se va încadra în categoria trei de clasificare nici după această comasare.

Dacă consideraţi că sunteţi îndreptăţiţi să distrugeţi unspital pentru că s-a format un cor al bocitoarelor pentru Spitalul Judeţean. Ce a făcut acest spital, pentru că de un an de zile se ştie de acerste criterii de clasificare. Stimaţii noştri colegi de la Spitalul Judeţean ce aţi făcut. Noi ne-am aşezat la treabă şi ne-am îndeplinit toate criteriile. Vedeţi cum este Secţia de boli infecţiose a Spitalului Judeţean şi cum arată secţiile noastre. Nimeni din Direcţia de Sănătate Publică, din Ministerul Sănătăţii, nu a vizitat aceste spitale. Creăm un monstru cu picioare de lut. Suntem singura unitate cu autorizaţie sanitară definitivă. Cine îmi garantează ca din categoria II, unde mă aflu acum nu voi plonja în patru, pentru că vă garantez că pe 31 decembrie, îmi veţi spune dacă ne încadrăm toţi în aceeaşi categorie. Se încearcă o transfuzie de sânge de la Maternitate şi celelalte spitale la un bolnav pe moarte. Nu-i nimic. Noi ne-am făcut datoria şi responsabilitatea vă aparţine„, a spus Maria Olaru.

Ea a spus că medicii de la Maternitatea Botoşani vor semna un document prin care, în cazul unui malpraxis, dacă se va face această comasare, nu-şi vor asuma responsabilitatea.

La noi, acum farmacia este plină, magazia este plină şi bolnavul are condiţii decente. Pături noi şi cearşafuri noi. Haideţi să vedem Spitalul Judeţean, unde circulă gândacii şi alergă şobolanii, iar pe mine vreţi să mă faceţi secţie„, a mai spus Olaru.

One thought on “Maria Olaru, managerul Maternităţii Botoşani: La noi vreţi să faceţi secţie, iar la Spitalul Judeţean circulă gândacii şi aleargă şobolanii

  1. Cand am nascut, am primit de la doctor o lista impresionanta de materiale si medicamente pe care le-am cumparat, am iesit din spital cu piodermita si diaree la copil pe care am tratat-o cu succes la contagioase insa cu tratament gratuit,inclusiv o vorba buna, care conteaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *