Sprijin acordat cetățenilor ucraineni fugiți din calea războiului. Și astăzi, 168 de pompieri, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști, lucrători vamali, medici veterinari, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Instituției Prefectului Județul Botoșani au desfășurat misiuni în sprijinul cetățenilor sosiți din zona de conflict, atât în punctele de trecere a frontierei de la Rădăuți Prut și Stânca, cât și în proximitatea acestora, unde ajută la transportul bagajelor, îndrumă persoanele spre corturile de odihnă temporară sau spre locații de cazare, oferă hrană, ceai și cafea, transmite Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției
În ultimele 12 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca au intrat în România, 1018 de cetățeni ucraineni și 235 de vehicule. 19 persoane au fost transportate la locurile de cazare.
La ora 20.00, în locurile de cazare amenajate pe raza județului Botoșani de către autorități erau disponibile 1.501 locuri.
Gestionarea tuturor activităților din județul Botoșani, privind persoanele sosite din Ucraina, se realizează sub coordonarea Prefectului județului, cu sprijinul autorităților componente. Situația este monitorizată și coordonată permanent, 24 din 24 de ore de la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani.
În Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, dedicat sprijinirii persoanelor sosite din Ucraina, se realizează o monitorizare permanentă a resurselor implicate în transportul refugiaților către centrele de cazare, sunt centralizate toate ofertele de cazare și tot de la nivelul acestui centru se distribuie cazări pentru refugiați și se actualizează permanent lista cu locurile disponibile la nivelul județului Botoșani.
Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91.