Spitalul de Pneumoftiziologie Botoşani va fi divizat

Spitalul TBC Botosani
Spitalul TBC Botosani

Executivul Primăriei a introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local un proiect de hotărâre privind menţinerea Spitalului de Pneumoftiziologie Botoşani ca unitate sanitară cu paturi, cu personalitate juridică, ce furnizează servicii medicale, sub managementul asistenţei medicale şi în reţeaua sanitară a Consiliului Local. Asta după ce, joi, Executivul Consiliului Judeţean a propus trecerea unităţii spitaliceşti de la Consiliul Local Botoşani la Consiliul Judeţean pentru a fi comasat la Spitalul Judeţean. La începutul şedinţei de Consiliu Local, acest proiect a fost însă scos de pe ordinea de zi. Primarul Cătălin Flutur spune că opţiunea CL este aceea de a păstra la municipalitate Spitalul TBC, iar ceea ce ţine de pneumoftiziologie să fie transferat la Consiliul Judeţean, respectiv Spitalul Judeţean.

Am cerut nişte precizări de la Ministerul Sănătăţii. Ceea ce ţine de pneumoftiziologie să fie transferat ca secţie a Spitalului Judeţean, ca să îi confere Spitalului Judeţean posibilitatea de a se încadra în spital de grad trei şi nu în spital de grad cinci. Absolut toată lumea medicală ştie foarte bine lucru ăsta. Încadrarea în spital de grad trei înseamnă o finanţare mai mare„, a precizat primarul Cătălin Flutur.

El spune că se aşteaptă Hotărârea de Consiliu Judeţean şi răspunsul la precizările solicitate de municipalitate la Ministerul Sănătăţii, după care se va face o şedinţă de urgenţă la Consiliu Local pentru a se lua o decizie în acest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *