Consilierii judeţeni ai PSD ar putea să nu-şi dea votul pe proiectul comasării spitalelor

Sedinta de CJConsilierii judeţeni ai PSD ar putea să nu voteze proiectul de hotărâre al Executivului Consiliului Judeţean privind comasarea spitalelor nici la şedinţa extraordinară programată pentru marţi, 3 mai. Gheorghe Marcu, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, a declarat că decizia asupra votului urmează să fie luată în cursul zilei de vineri, iar aceasta va fi decisă de la nivel naţional.

Suntem foarte revoltaţi şi supăraţi de acea decizie de comasare a spitalelor. Aceste decizii sunt pline de cinism, fugă de competenţă din partea ministrului Sănătăţii. Noi nu vom fi părtaşi să luăm deciziile acestea. Vom purta discuţii la nivel judeţean, însă atunci cnd vom lua o decizie o vom lua de comun acord atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean„, a spus Gheorghe Marcu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Aroşoaie, a declarat că în ultimele zile Ministerul Sănătăţii a „bombardat” cu ordine instituţiile locale de sănătate cu privire la aceste comasări. Potrivit acestuia, Ministerul Sănătăţii nu acceptă înfiinţarea de noi secţii la Spitalul Judeţean, dacă în comunitate există spitale de profil. În concluzie, atât autorităţile judeţului, cât şi cele sanitare sunt puse în faţa faptului împlinit şi vrând-nevrând trebuie să facă comasări de spitale, pentru ca Spitalul Judeţean să nu fie descalificat şi să piardă finanţarea de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *