Consilierul judeţean Gheorghe Epuraş: Nu am ştiut că sunt în incompatibilitate. Eram în spital când s-a aprobat statul de funcţii şi m-a transferat din personal contractual în funcţionar public

Gheorghe Epuras, consilier judetean
Gheorghe Epuras, consilier judetean

Consilierul judeţean Gheorghe Epuraş nu ştia că se află în stare de incompatibilitate. Acesta a declarat că iniţial a fost angajat la Primăria „Mihai Eminescu”  în anul 2004, cu jumătate de normă, ca persoană contractuală ca şi auditor, iar în momentul în care s-a făcut reîncadrarea sa pe funcţie publică se afla internat la un spital din Iaşi şi că nu a ştiut de acest lucru. În urma stării de incompatibilitate, Epuraş a demisionat de pe postul de la Primăria Mihai Eminescu, iar acest lucru s-a întâmplat în urmă cu o săptămână.

În luna martie, eram la spital la Iaşi şi am înţeles că a fost aprobată o hotărâre de Consiliu Local care a aprobat statul de funcţii şi m-a transferat din personal contractual în funcţionar public. A venit la prefect acest stat de funcţii şi a văzut că auditorul este funcţionar public. În momentul în care mi s-a eliberat concediul de boală, pe 18 aprilie, mi s-a adus la cunoştinţă că sunt funcţionar public. În acel moment mi-am depus demisia, care este aprobată de primar şi se află pe masa prefectului„, a precizat Epuraş.

Starea de incompatibilitate a consilierului judeţean a fost sesizată de prefectul judeţului Cristian Roman şi adusă şi la cunoştinţa preşedintelui Consiliului Judeţean. Mihai Ţâbuleac. Acesta a declarat că juriştii Consiliului Judeţean analizează situaţia respectivă.

Dânsul era răspunzător în legătură cu o asemenea situaţie. Noi am fost sesizaţi joi de către Instituţia Prefectului cum că ar exista o problemă referitor la domnul Epuraş, iar în urma sesizării am transmis documentul respectiv juriştilor Consiliului Judeţean pentru valorificare. Se va analiza situaţia„, a spus Mihai Ţâbuleac, preşedintele CJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *