După amânări repetate, Locativa ia în calcul majorarea chiriilor ANL

Societatea Locativa ia în calcul majorarea chiriei la locatarii ANL. Deşi a existat o propunere de acest gen încă din toamna anului trecut, reprezentantanţii Locativa nu au pus-o în practică pentru că, spune Florinel Gornea, directorul Locativa, s-a gândit la oameni şi la criza financiară. La actualele chirii însă, Locativa nu mai face faţă raportat la cheltuielile pe care le are. Pentru un apartament cu două camere chiria este de 80 lei lunar. În ciuda faptului că chiria este destul de mică comparativ cu chiria pieţei, 60% dintre chiriaşii ANL au datorii.

Pe mine mă deranjează cei cu sume mari, fiindcă nici măcar nu au bunul simţ să vină să facă o eşalonare a datoriilor pe care le au. Sunt care au maşini. Foarte bine. Toată lumea să aibă maşini, dar să se întindă cât este plapuma. Avem şi noi de dat dări la stat„, a spus Gornea.

Locativa nu a majorat chiriile la ANL de patru ani. Majorarea preconizată a se face va fi funcţie de coeficientul de inflaţie.

Am dreptul să promovăm o hotărâre. Noi am amânat puţin această majorare pentru că vorbim de forme juridice. Şi încă unitatea a putut să suporte… şi s-ar putea să nu mai poată, iar rezultatele financiare ale unităţii ar putea să se restrângă. Şi aşa, suntem la limită şi trebuie să ştie toată lumea că chiriile nu se duc numai pe salarii. Pentru că aşa consideră unii. Nimeni nu ştie că noi avem de plătit impozite pe clădiri, impozite pe terenuri, dări la stat. Sunt foarte multe cheltuieli la nivel de Locativa„, a adăugat Gornea.

La ora actuală, sunt peste 550 de chiriaşi ANL.

One thought on “După amânări repetate, Locativa ia în calcul majorarea chiriilor ANL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *