Furnizorul de apă vrea să ţină sub control apometrele din locuinţele consumatorilor. Conducerea a anunţat implementarea unui nou sistem de citire

Marcel Georgescu, directorul Nova ApaServ
Marcel Georgescu, directorul Nova ApaServ

Conducerea Nova ApaServ intenţionează să introducă un nou sistem de citire a apei la beneficiari. Marcel Georgescu, directorul Nova ApaServ, a declarat că acest proiect pilot va fi implementat cel mai probabil în luna mai, la o singură scară de bloc. Dacă reprezentanţii Nova ApaServ vor constata că noul sistem aduce beneficii, atunci acesta va fi extins în tot oraşul. Concret, furnizorul de apă doreşte să mute contoarele de apă  din locuinţele consumatorilor într-un cămin special amenajat în exterior pentru a ţine sub control apometrele consumatorilor.

Vom renunţa la branşamentele actuale comune de pe casa scării şi fiecare va avea branşamentul afară. Citim contorul acolo şi nu se mai adaugă diferenţă de apă între contorul principal şi suma celor din apartamente, iar al doilea lucru poţi să îl controlezi. Vrem să facem deocamdată un proiect pilot şi să vedem ce se întâmplă. Şi noi vom fi mulţumiţi, şi oamenii vor fi mulţumiţi că nu vor plăti apă în plus„, a spus directorul Nova ApaServ.

Proiectul pilot va fi implementat din resursele financiare ale furnizorului de apă, însă în momentul în care acest sistem se va generaliza, cei care vor suporta costurile sunt botoşănenii. Montarea unui cămin pentru contoare costă în jur de 15 milioane lei vechi, la care se adaugă costurile pentru contoare şi ţevi.

Din 2000 de scări de bloc pe care le are municipiul Botoşani în prezent doar vreo patru sunt cu cămin pe exterior„, a adăugat Georgescu.

Acest sistem va fi implementat la blocul cu cei mai mari datornici la apă din municipiul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *