Rodica Huţuleac, şefa CAS Botoşani: Am tras un semnal de alarmă la toată lumea să ia măsurile necesare pentru ca spitalele să se încadreze în una din categoriile de clasificare

Rodica Hutuleac, sefa CAS Botosani
Rodica Hutuleac, sefa CAS Botosani

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate atenţionează managerii de spitale să ia măsurile necesare astfel încât să se poată încadra în una din categoriile de clasificare a spitalelor, stabilite de Ministerul Sănătăţii. Rodica Huţuleac, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani, spune că spitalele vor fi casificate în una din cele cinci categorii până la sfârşitul lunii mai, astfel încât la începutul lunii iunie, când se fac contractările pe acest an, să se ştie ce finanţare primeşte spitalul respectiv.

Am tras un semnal de alarmă la toată lumea să îşi ia măsurile necesare astfel încât să se pună în ordine. Este problema consiliilor locale, a consiliilor judeţene să îşi organizeze spitalele, activitatea sanitară, să îşi facă politica sanitară, astfel încât să respecte şi legislaţia din domeniu. Urmează să apară ordinul ministrului cu această clasificare şi până la 1 iunie mai au timp„, a precizat Rodica Huţuleac.

Problema cea mai mare este la Spitalul Judeţean care la ora actuală nu se încadrează în niciuna din categoriile stabilite de Ministerul Sănătăţii. Unitatea spitalicească ar trebui să aibă o secţie de pediatrie, una de psihiatrie, dar şi de obstetrică şi ginecologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *