Două spitale din Botoşani au reuşit să îşi acrediteze laboratoarele de analize medicale

Două dintre spitalele din municipiul Botoşani au obţinut acreditarea RENAR pentru laboratoarele proprii şi vor putea intra în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate de la 1 iunie. Este vorba de Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie. Obţinerea acestei acreditări a subţiat bugetul propriu al spitalelor cu aproape 100.000 lei. Managerii celor două unităţi spitaliceşti spun însă că prin acreditarea laboratoarelor se vine în sprijinul pacienţilor care vor putea să îşi facă analize gratuite doar pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie.

Laboratorul spitalului nostru chiar este performant şi de aceea ne-am zbătut să obţinem această acreditare, pentru ca pacientele să vină să îşi facă analize gratuite doar pe baza biletului de trimitere„, a precizat medicul Maria Olaru, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie.

Anul acesta, pacienţii celor două spitale au trebuit să plătească analizele în cazul în care nu au fost internaţi, din cauză că laboratoarele nu erau acreditate şi, prin urmare, nu au fost în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. la această dată, nu se ştie încă dacă Spitalul Judeţean a obţinut acreditarea RENAR pentru laboratorul propriu, astfel încât de la 1 iunie să poată intra în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *