Dosar de corupţie la APIA ajuns în instanţă

Dosarul in care sunt judecate mai multe infractiuni de coruptie care ar fi fost savarsite de o fosta angajata a Centrului Local Dorohoi al  Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) a ajuns in instanta. Primul termen in care APIA s-a constituit parte civila impotriva fratilor Florica A. si Petrica Z., va avea loc zilele viitoare la Judecatoria Dorohoi.

Cercetarile au inceput in vara 2009, cand reprezentantii Primariei Corlateni au constatat ca Petrica Z. a primit subventie desi o parte din terenul declarat apartinea comunei. Dosarul acestuia a fost instrumentat de sora acestuia, salariata pe atunci la Centrul Local Dorohoi al APIA. 

Petrica Z. nu a exclus faptul ca in declaratie sa fi trecut din greseala o alta locatie decat cea a terenului pe care il detinea, dar se considera victima unei rafuieli politice, el fiind consilier local si mai nou ocupand si o functie de conducere in executivul primariei.

Conducerea Primariei Corlateni a solicitat procurorilor lamuriri privind stadiul cercetarilor. „Trebuie sa stim daca consilierul mai indeplineste criteriile legale pentru a ocupa o functie publica”, a subliniat Valentin Butincu, primarul comunei Corlateni.

Florica A., cea care, in opinia sefilor, „a gresit ca a gestionat dosarul rudelor”, a facut obiectul unei anchete interne efectuata de o comisie de la Bucuresti. Rezultatul nu a fost facut public, dar salariata s-a transferat la o alta institutie publica, activand la un punct de trecere a frontierei, ca lucrator fitosanitar.

Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *