Spectacol pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” realizat de un regizor din Ucraina

Lucian Baleanu si Sergii Pavliuk
Lucian Baleanu si Sergii Pavliuk

O nouă premieră, miercuri, de la ora 19,00,  la Teatrul „Mihai Eminescu. Spectacolul „Telmah” este regizat, în premieră, de ucraineanul Sergii Pavliuk. Vor evolua în spectacol actorii: Ioan Creţescu, Sorin Ciofu, Bogdan Muncaciu, Gheorghe Frunză, Volin Costin, Irina Mititelu, Cristina Ciofu, Andreea Moţcu, Cezar Amitroaei, Eduard Sandu, Radu Dragoş şi Valentin Popa.

Miercuri, va avea loc spectacolul-eveniment pentru această stagiune, pentru că noi am conceput stagiunea având în centru spectacol de o calitate cu totul deosebită, care să concentreze resurse artistice şi toate celelalte elemente teatrale, în aşa fel încât să încercăm şi noi să fim pe undeva, pe sus, în rândul teatrelor din România. În acest sens, am invitat pe regizorul ucrainean Sergii Pavliuk, care a venit cu un text care i-a asigurat notorietate în domeniu. Noi am convenit asupra unui titlu <Telmah>, Hamlet-ul în oglindă. Este o dezbatere despre erodarea pe care o produce puterea asupra sufletelor, dar despre posibilitatea de salvare care constă în aducerea în prim plan a dragostei, înţelegerii umane. Vom avea la această premieră, alături de noi şi Corala Lira”, a precizat Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”.

În cadrul acestui eveniment va fi organizată şi o expoziţie de artă plastică a elevilor de la Şcoala 11 Botoşani.

Este prima colaborare a teatrului din Botoşani cu regizorul Sergii Pavliuk. Acesta a început munca cu actorii teatrului în urmă cu mai bine de trei săptămâni şi spune că s-a bucurat de o colaborare deosebită pe care a avut-o cu actorii, dar şi cu conducerea teatrului. Regizorul din Ucraina a avut posibilitatea să viziteze, cu ocazia şederii la Botoşani, mai multe mănăstiri din Moldova.

Sunt convis că actorii acestui teatru vor surprinde de fiecare dată, mai ales în acest spectacol. Sunt chiar plăcut surprins cînd observ cum cresc actorii de la repetiţie la repetiţie. Acest spectacol, de aici, nu seamănă absolut deloc cu acel spectacol pe care l-am montat eu în Ucraina. Am lucrat foarte bine cu actorii şi îmi place când văd că actorilor li se aprind ochii, chiar de la prima lectură şi ăla este un moment extrem de dificil, înţelegeţi că au fost şi probleme legate de traducere, de aceea îi sunt recunoscător lui Lucian Băleanu şi lui Gheorghe Frunză, cei care ştiu limba rusă. Actorii m-au încântat mai ales prin forţa lor de muncă şi cu nişte priviri foarte inteligente”, a spus Sergii Pavliuk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *