Vești bune! Punctul termic pentru Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative din Botoșani ajunge la începutul lunii viitoare

Punctul termic pentru Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative din municipiul Botoșani va ajunge la Botoșani pe 6 decembrie. Conform președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, Valeriu Iftime, care s-a implicat pentru rezolvarea situației, punctul termic pleacă din Polonia pe data de 2 decembrie. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Instituției Prefectului.

După montarea punctului termic, Spitalului de boli cronice și îngrijiri paliative din municipiul Botoșani va putea deveni spital suport Covid, dacă situația epidemiologică o va impune.
Lucrările de construcţie a Spitalului de boli cronice şi îngrijiri paliative din municipiul Botoşani, finanţat din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) au fost finalizate în luna octombrie a anului trecut, însă recepţia finală nu a fost făcută deoarece municipalitatea, care este beneficiarul final al investiţiei, trebui să termine racordarea spitalului la utilităţi.

Noul spital este construit cu subsol, parter şi trei etaje şi dispune de 110 de paturi şi spaţii pentru investigaţii RMN. Scopul acestui spital este de a suplimenta numărul de paturi pentru bolnavii cronici, pentru cei cu boli degenerative, neoplazici, cei cu afecţiuni locomotorii sau cerebrale, AVC-uri sau malformaţii cerebrale. Lucrările de construcţie au început în 2017 şi au avut un buget de 14,7 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *