Concedieri anunţate în Poliţie

Nici macar posturile politistilor nu mai sunt sigure. Vineri, Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) si Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) au primit din partea structurilor centrale listele cu posturile care vor fi restructurate anul acesta.

De la politie, de exemplu, vor trebui sa plece 19 oameni, iar de la Politia de Frontiera 60. „Sunt doar propunerile, pentru ca actul normativ in baza caruia vor fi facute disponibilizarile nu a fost inca adoptat”, a spus comisarul sef Viorel Serbanoiu, seful IJP. Raportat la schema de personal de la frontiera, pierderile vor fi enorme. „E un numar relativ mare in conditiile in care de anul trecut au mai plecat din sistem 20 de lucratori”, a spus comisarul sef Dragos Holca, seful IJPF.

In schimb, la pompieri si la jandarmi nu este sigur nimic. „Probabil se lucreaza pentru ca restructurarile nu ar trebui sa afecteze capacitatea de interventie a unitatilor”, a spus colonelul Radu Anton, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Anuntul de ieri a bagat insa spaima in angajati, indiferent de structura. De altfel, multi dintre ei au aflat deja ca au fost pusi la dispozitia ministerului. Asta inseamna ca li se va gasi un nou post ori vor fi concediati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *