Primarul de Darabani, pus de reprezentanţii USL să ceară în instanţă suspendarea efectului hotărârii Guvernului privind transformarea spitalului în azil

USL BotosaniParlamentarii Uniunii Social Liberale au declarat, vineri, că vor face tot ce le stă în putinţă pentru ca oraşul Darabani să aibă, în continuare, spital. Atât deputatutul PSD, Andrei Dolineaschi cât şi deputatul PNL, Florin Ţurcanu, au declarat că vor face intervenţii la nivel central pentru ca fostul spital din Darabani să devină secţie exterioară a Spitalului din Dorohoi. Deputatul Florin Ţurcanu l-a sfătuit pe primarul de Darabani să depună o ordonanţă prezidenţială în instanţă pentru a cere suspendarea efectului hotărârii Guvernului.

Sigur va câştiga şi imediat după ce va avea această hotărâre va depune o acţiune în instanţă pentru anularea hotărârii Guvernului„, a spus Ţurcanu.

La rândul său, Dolineaschi a precizat că autorităţile din Dorohoi au acceptat să preia spitalul din Darabani ca secţie externă.

Finanţarea va fi de la Ministerul Sănătăţii şi probabil Consiliul Local Dorohoi. Se pot găsi soluţii. Oamenii de acolo să nu fie lipsiţi măcar de o asistenţă medicală primară. Mi se pare o barbarie ca un spital care funcţionează de aproape 100 de ani să fie închis fără nici cea mai mică analiză. Nu ştiu ce se întâmplă cu un bolnav de la Rădăuţi Prut, să facă o oră şi jumătate până la primul spital, care este cel din Dorohoi”, a precizat Dolineaschi.

Această trecere va trebui făcută însă cu acceptul Ministerului Sănătăţii, iar parlamentarii botoşăneni au siguranţa că vor avea acordul oficialilor din MS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *