Cătălina Lupaşcu: La Suceava, profesorii grevişti sunt plătiţi în urma unui program de recuperare a orelor

Catalina Lupascu, prim-vicepresedintele PNL
Catalina Lupascu, prim-vicepresedintele PNL

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Cătălina Lupşacu, a criticat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, poziţia ajutorităţilor locale din Botoşani, faţă de cea a autorităţilor din Suceava, vizavi de neplata orelor de grevă a profesorilor. Ea spune că a purtat nişte discuţii cu colegi, profesori din Suceava, care i-a adus la cunoştinţă că profesorii grevişti vor fi remuneraţi prin recuperarea materiei după un program special.

Autorităţile locale au anunţat foarte clar că nu vor finanţa şi că nu vor acoperi financiar sub nicio formă recuperarea orelor de către cadrele didactice. Ba, mai mult, Inspectoratul Şcolar a făcut presiuni şi controale în instituţiile de învăţământ care au fost în grevă, urmărind a nu se pune în practică niciun fel de program de recuperare. La Suceava, autorităţile locale au solicitat fiecărei şcoli în parte să-şi realizeze un program de recuperare a orelor, profesorii urmând a fi salarizaţi odată cu acoperirea acestor recuperări. Îi voi lăsa pe colegii mei profesori, pe părinţi şi pe elevi să analizeze atitudinea celor două autorităţi locale din cele două judeţe şi să tragă o concluzie„, a spus Cătălina Lupaşcu.

Ea susţine că la Botoşani autorităţile au dat dovadă de lipsă de respect catalogând drept umilitoare situaţia profesorilor grevişti din judeţul nostru.

One thought on “Cătălina Lupaşcu: La Suceava, profesorii grevişti sunt plătiţi în urma unui program de recuperare a orelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *