Şefa Inspectoratului Şcolar, Ada Macovei, spune că laptele şi cornul ar trebui înlocuite cu masă în sistem catering

Inspectorul scolar general, Ada Macovei
Inspectorul scolar general, Ada Macovei

Programul „lapte şi corn” distribuit elevilor şi-a pierdut din impact, este de părere Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Ea susţine că acest program a fost clar unul preelectoral şi îmbrăţişează ideea oficialilor Ministerului Educaţiei ca în locul acestuia să ofere elevilor o masă caldă.

Acest program a apărut în 2004, iar de atunci s-au schimbat foarte multe lucruri. În urban nu a fost niciodată bine văzut şi adaptat cerinţelor. În momentul acesta, cred că sistemul are nevoie de altceva. Un sistem de catering sau deservirea mesei copiilor defavorizaţi, în primul rând la şcoală. Cred că ar fi mult mai bine venit decât lapte şi corn de care ştim că nu au beneficiat toţi copiii, deşi a fost pentru toţi copiii şi gratuit pentru că nu aveau nevoie de el„, a spus Ada Macovei.

Ea susţine că la ora actuală există unităţi de învăţământ unde elevii pot avea acces la cantine, însă numărul acestor şcoli este destul de mic. Ea mai spune că o măsură mai convenabilă ar fi servirea mesei în sistem de catering, unde meniul să fie stabilit de un medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *