Revoltă generală simulată în Penitenciarul din Botoşani

Penitenciarul Botosani
Penitenciarul Botosani

Penitenciarul Botoşani a desfăşurat în data de 13 aprilie 2011 un exerciţiu de alarmare la care a participat un efectiv de peste 150 funcţionari publici cu statut special din cadrul unităţii, se arată într-un comunicat al Penitenciarului.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost efectuate exerciţii privind două situaţii tactice şi anume: revolta întregului efectiv de persoane private de libertate cazate pe o secţie de deţinere şi baricadarea în camera de deţinere a unui număr de 5 persoane private de liberate. De asemenea, au fost realizate percheziţii generale asupra persoanelor private de libertate, a camerelor de deţinere, a secţiilor şi a altor locuri unde acestea au acces.

În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite  7 de arme albe (cuţite improvizate) şi 6 fierbătoare şi alte dispozitive electrice a căror deţinere este interzisă.

Exerciţiul a fost declanşat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi a fost desfăşurat simultan în toate unităţile penitenciare din ţară.

Astfel de acţiuni vor continua şi au drept scop dezvoltarea abilităţilor  personalului şi a capacităţii de intervenţie rapidă pentru soluţionarea eficientă a incidentelor critice şi operaţionale, dar şi menţinerea unui grad ridicat de siguranţă a locurilor de deţinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *