Cinci hectare împădurite la Dorohoi, în cadrul campaniei „România prinde rădăcini” derulată de Realitatea TV

Afis Romania prinde radaciniBotoșănenii sunt invitați să se alăture celor peste 1.000 de voluntari pentru plantarea a 25.000 de puieți pe o suprafață de 50.000 m2

Deputatul Andrei Dolineaschi anunță că sâmbătă, 16 aprile 2011, în Municipiul Dorohoi, pe dealul Polonic se va desfășura acțiunea de împădurire a peste 50.000 m2, în cadrul campaniei „România prinde rădăcini”, coordonată de Realitatea TV.

Acțiunea se bucură de sprijinul a peste 1.000 de voluntari botoșăneni care, începând cu ora 9:00, vor planta aproximativ 25.000 de puieți, puși la dispoziției de către Romsilva. Pe lângă voluntarii deja înscriși, la activitatea de împădurire sunt invitați toți botoșănenii care iubesc natura și care vor să susțină campania Realitatea TV „România prinde rădăcini”.

Acțiunea de împădurire a fost stabilită la inițiativa Realitatea TV și a deputatului Andrei Dolineaschi. „Municipiul Dorohoi a fost lovit recent de inundaţii, iar dealul Polonic prezintă un risc ridicat de alunecări de teren. Ştim bine că aceste dezastre naturale sunt provocate în bună măsură de defrişările din ultimii zeci de ani. A fost o răzbunare a naturii pe care am suportat-o cu toţii. Eu cred însă că a venit timpul să ne împăcăm cu natura, iar acţiunea de reîmpădurire este un prim pas în această direcţie. Salut în mod deosebit campania Realitatea TV și mulţumesc tuturor partenerilor și volutarilor care au răspuns apelului nostru”, a declarat parlamentarul de Botoșani.

Un rol important în desfășurarea acțiunii îl are primarul Dorin Alexandrescu si Primaria Dorohoi care au pus la dispoziție terenul de împădurit şi utilajele necesare plantării puieților. De asemenea, coordondarea acţiunii este făcută de primarul municipiului Dorohoi.

Din cei 25.000 de puieți, 12.000 vor fi paltini, 7.000 salcâmi, 3.000 frasini și 3.000 ale soiuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *