Indiferent dacă ați primit recent un nou robot de bucătărie cadou sau ați investit singur într-unul pentru noua dvs bucătărie modernă, acest aparat uimitor vă poate eficientiza procesul de gătit. De la amestecare și tocare până la mărunțire, un robot de bucătărie este un aparat care schimbă jocul fără de care, odată ce îl aveți, nu vreți să mai trăiți.
Dacă nu ați mai lucrat cu un robot de bucătărie, acesta ar putea părea puțin intimidant. Iată 6 sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să aveți succes cu noul dvs. aparat!
1. Citiți toate instrucțiunile.
De la o utilizare adecvată la depozitare și până la curățare, fiecare robot de bucătărie va fi puțin diferit. Asigurați-vă că citiți cu atenție toate materialele furnizate împreună cu unitatea dvs., pentru a vă asigura că nu vă riscați siguranța personală sau integritatea echipamentului. De exemplu, piesele din plastic ale aparatului dvs. pot fi potrivite fie pentru spălarea de mână, fie pentru spălarea numai pe raftul superior al mașinii de spălat vase, pentru a preveni degradarea plasticului la căldură ridicată.
2. Fiți atent!
În primul rând: lamele, tăietoarele și răzătoarele care vin cu un robot de bucătărie sunt ascuțite, menite să funcționeze fără probleme timp de ani de zile, așa că manipulați-le cu aceeași grijă și atenție ca orice cuțit ascuțit din sertar și asigurați-vă că le păstrați unde nu vă pot tăia sau nu vor lovi alte obiecte. În al doilea rând: Nu introduceți nicio ustensilă în jgheab sau bol când unitatea este pornită. Asigurați-vă că este în poziția „oprit”, înainte de a încerca să utilizați o spatulă pentru a răzui părțile laterale sau pentru a disloca o bucată de mâncare încăpățânată.
Alegeti robot de bucatarie de pe Emag, vedeti super ofertele zilei.
3. Amintiți-vă că nu este un blender.
Un blender și un robot de bucătărie, deși pot avea unele suprapuneri în funcționalitate, nu sunt aceeași aparat. Un robot de bucătărie are unele limitări, mai ales când vine vorba de lichide, care necesită un nivel diferit de putere. De exemplu, capacul unui robot de bucătărie nu este rezistent la scurgeri, așa cum este capacul blenderului, așa că, dacă vasul este prea plin de lichid, se poate scurge în jos pe laterale. Și, deși puteți scoate vasul atunci când este plin de alimente solide tocate sau mărunțite, cum ar fi brânza sau legumele, veți pierde lichid în partea centrală deschisă a bolului, dacă este mai mare. Deci, deși puteți folosi un robot de bucătărie pentru porții mici de lichide, cum ar fi dressinguri de salată, atunci când vine vorba de cantități mai mari, cum ar fi supe, este mai bine să folosiți un blender.
4. Alegeți lama potrivită.
Robotul dvs. de bucătărie va veni probabil cu mai multe lame: o lamă metalică pentru amestecare și tocare, o lamă de plastic pentru aluat și diverse lame pentru feliere și răzătoare. Asigurați-vă că știți cum se folosește fiecare lamă, în ce scop și utilizați-o în mod corespunzător. Lama de tocat, de exemplu, se poate încălzi odată cu utilizarea, deci este mai puțin ideală pentru lucrul cu aluat decât lama de aluat din plastic desemnată pentru acest lucru.
5. Folosiți trucul degetelor!
Profesioniștii știu că, pe majoritatea unităților, puteți ține lama în poziție în timp ce răsturnați ingredientele punând degetul arătător în orificiul postului din partea de jos, după ce ați scos bolul din unitatea de bază. Acest lucru este util atât pentru a nu scăpa lama în castron, cât și pentru a preveni alunecarea ingredientelor în gaură. Odată ce majoritatea conținutului a fost răsturnat, puteți scoate cu atenție lama și puteți utiliza o spatulă pentru a răzui și elimina restul conținutului vasului.
6. Asigurați-vă că utilizați butoanele de „puls” sau „pornit” în scopurile corecte.
Butonul de pornire vă va oferi o acțiune constantă a lamei, ceea ce doriți pentru piure, tocare fină și feliere. Pulsul vă va oferi o scurtă explozie a acțiunii lamei, care este utilă pentru amestecarea ingredientelor uscate, încorporarea untului în făină sau tăierea sau măcinarea grosieră.