Ada Macovei: Directorii de şcoli încă preferă să muşamalizeze şi să ascundă cazurile de violenţă din şcoli, pentru a nu fi sancţionaţi şi traşi la răspundere

Ada Macovei, inspector general al ISJ
Ada Macovei, inspector general al ISJ

Inspectoratul Şcolar Judeţean are în vederea accesarea de fonduri europene, printr-un proiect, în vederea dotării şcolilor din municipiul Botoşani, posibil şi Dorohoi, cu camere de supraveghere video. Măsura este luată cu scopul de a preveni cazurile de violenţă în şcoli, camerele de supraveghere urmând să fie montate pe holurile şcolilor. Ada Macovei, inspector general al IŞJ Botoşani, spune că acest demers nu este suficient şi că este necesară mai multă cooperare din partea cadrelor didactice, respectiv a directorilor de şcoli.

Directorii de şcoli încă preferă să muşamalizeze şi să ascundă cazurile de violenţă din şcoli, pentru a nu fi sancţionaţi şi traşi la răspundere. Acestea reies din discuţiile şi informările pe care le primim de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi de la Poliţia locală. Cred că fenomenul poate fi într-un fel stopat la nivelul la care este în momentul acesta, pentru a nu lua o amploare mai mare„, a precizat şefa IŞJ.

Potrivit acesteia, începând de anul şcolar viitor, cu sprijinul Instituţiei Prefectului, se va interzice consumul de cafea în şcoli de la automatele de cafea.

Nu este ncio problemă cu ele dacă sunt utilizate de profesori, dar elevii sunt obişnuiţi de mici cu consumul de cafea, astfel încât la o anumită vârstă drogurile acestea uşoare şi legale nu le mai produc niciun fel de satisfacţie şi sunt tentaţi de altele mai puternice„, a adăugat Ada Macovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *